Akrylnagelsystemet:

Akrylnagelsystemet är det starkaste av alla nagelsystem. Akrylnaglar görs med en pensel som fuktas i akrylvätska och därefter doppas i akrylpulver. Kulan som då bildas, läggs på nageln. Akryl torkar på cirka 2 minuter och är fullständigt härdat på 10 minuter. Akrylpulver kan vara genomskinligt, rosa, vitt eller med färger och glimmer och glitter. Akrylnaglar är snabbare att göra en gelnaglar. De flesta hävda att akrylnaglar håller längre än gelnaglar, men det stämmer inte riktigt, för om arbetet utförs på korrekt sätt håller dessa båda system lika länge.

 

Activator är en vätska som härdar nagellim och akrylpulver. Dip in-naglar härdas på några få sekunder. Dip in-naglar är ett smidigt och snabbt nagelsystem. Om du är nybörjare när det gäller konstnaglar är detta system helt perfekt.

 

Sealer för akrylnaglar:

Sealer används både till gelnaglar och akrylnaglar + Dip in. Akrylsealern ger glans och skyddar mot UV-strålning. Du kan tryggt sola solarium och vara i solen utan att dina naglar blir gula. Akrylsealer torkar i luft.

 

Airbrush-tippar:

En nagelspets som redan är designad med Nail art ska limmas på nageln med nagellim och därefter ska det appliceras produkt i form av gel, akryl eller Dip in ovanpå. Ett smidigt och snabbt sätt att designa sina konstnaglar.

 

Allergi:

Allergi kan man få av allt man rör vid, även av nagelprodukter, men det är dock ganska få som är överkänsliga mot nagelprodukter. Symptomen är rodnad och klåda. Se till att huden inte kommer i kontakt med produkterna, för det är endast huden som reagerar, inte själva nageln. Använd handskar och kom ihåg att tvätta händerna efter att du har gjort dina konstnaglar. Om du får produkt på huden är det viktigt att du sköljer bort den omedelbart!

 

Bakterier:

Vissa bakterier kan leva under gel- och akrylnaglar, så se alltid till att tvätta naglarna ordentligt innan du lägger på materialet. Du rengör dina naturliga naglar bäst med Gel Wipe. Om du får ett lyft i dina konstnaglar, ska du fila bort löst sittande produkt och lägga ett nytt lager UV-gel eller akryl.

 

Dip In-systemet:

Dip in-systemet är samma system som silkesnaglar och glasfibernaglar, bara nyare och smidigare. Systemet är smidigt och snabbt att använda. Perfekt för nagelbitare. Lägg på ett lager nagellim på hela nageln, doppa nageln i akrylpulver, lägg på ytterligare ett lager nagellim och spraya med Activator. Ett smidigt nagelsystem för konstnaglar.

 

 

Gelsystem:

Gel är en UV-härdad produkt och gelenaglar är lika hållbara som akrylnaglar. Gel är självutjämnande, efter bara några få sekunder kommer produkten att vara helt jämn. UV-gel kan endast härdas med en UV-lampa. Gel ska normalt härdas i 2 minuter i en UV-lampa. Därefter ska överskottsgel torkas av i Gel Wipe för att avlägsna den klibbiga ytan. Om du lägger flera lager gel, ska du inte torka av mellan varje lager gel du lägger. Du kan även få UV-gel i olika färger som håller mycket längre än nagellack.

 

Gelpensel:

De flesta gelpenslar är tillverkade av nylon. Normal storlek på en gelpensel är 4. Vår Nail4you-gelpensel är oval, vilket gör det mycket lättare att lägga gel nära nagelbandet utan att röra vid huden. Den är även mycket bra för att trycka ut bubblor.

 

Nail Prep:

En produkt med djuprengörande egenskaper som även upprätthåller nagelns pH-värde. Använd den innan du lägger på gel eller akryl på nageln.

 

Nail art:

Nail art är en utsmyckning av naglarna och nail art kan göras med gelnaglar, akrylnaglar, Dip in, nagellack, målning och olika dekorationer. I Danmark har vi ingen särskilt stor tradition när det gäller att utsmycka våra naglar, men alla våra grannländer pyntar så det står härliga till, så vi kanske kan följa efter? ;)

 

Nagelband:

Nagelbandet är ett genomskinligt hudlager som följer kanten av nageln.  Det skyddar dig mot bakterier. Nagelbanden bör tryckas tillbaka försiktigt innan du gör dina konstnaglar. Om det ligger nagelband på nageln, bör det klippas av.

 

Nagelsvamp:

Får man inte av att ha gel- eller akrylnaglar. Nagelsvamp är en infektion som smittar. Ungefär som fotsvamp. Den är vitaktig och kan lyfta nageln från nagelbädden.

 

Primer:

Primer är en häftprodukt som hjälper till att hålla fast produkten vid nageln. Dubbelhäftande tejp.

 

Nagelstickers:

 

Nagelstickers finns i en mängd olika varianter. Gemensamt för det flesta är att de är självhäftande. De är lätta att skapa snygga designer med och kostar inte så mycket.

 

Nageltippar:

Nageltippar kan man kalla för konstnaglar, men det uttrycket är lite gammaldags. Nageltippar är tillverkade av plast, de ska vara flexibla och får inte vara sköra. Nageltippar finns i många olika former och till många olika slags naglar. Om en tip inte passar, kommer den att lossna och ta med sig produkten den är lagd på. Tippar är en förlängning av dina naturliga naglar. Det finns vita, franska, naturella, genomskinliga eller färgade nageltippar. Se till att dina nageltippar sitter ordentligt fast på naturnageln - om det finns luft under tippen, kan det lossa din UV-gel eller akryl.

 

Topcoat:

Topcoat är samma sak som klar nagellack. Det skyddar och ger naglarna glans. Det lufttorkar och ska inte härdas i UV-lampa.

 

Topcoat Ultra Shine:

Är en tunn gel som används som topcoat. Skyddar mer än en vanlig topcoat. Ger dig den ultimata glansen. Topcoat Ultra Shine ska härdas i UV-lampa. Den ska läggas som en lack, dvs. mycket tunt. Ska härdas i 2 minuter.

 

 

Gellack - Gel Polish

Gellack är namnet på en tunn, färgad gel. Alltså en nagellack i gelform. Det finns 3 olika slags gelpolish. 1-fas/2-fas/3-fas gellack. 1-fas är en gellack som är enkelt att lägga på nageln i tunna lager och som härdas i UV-lampa i 2 minuter - sedan är den torr! 2-fas gelpolish är en gelpolish som också läggs på i tunna lager. Efter härdning i 2 minuter i UV-lampa, Topcoat läggs på - helst No-wipe topcoat. 3-fas gelpolish är en gelpolish som ska ha en Basecoat som härdas i 2 minuter i UV-lampa, därefter lägger du på färg och härdar i 2 minuter i UV-lampa och avslutar med en Topcoat som ska härdas i 2 minuter. 3-fas Gel Polish håller bäst.

 

 

Problem med naglar:

 

Min gel torkar inte?

Det kan möjligen vara för att du inte har torkat bort överskottsgelen, vilket du gör i Gel Wipe.

 

Nagellimmet fäster inte?  

Det gör allt nagellim, men om nageltipparna lossnar, kan det vara för att de inte passar för dina naglar. Det kan även vara för att du trycker på infattningen där nagellimmet sitter. Om det finns luft under tipparna, dvs. du har inte lagt på lim på hela nageltippen, kommer dina naglar att brytas eller lossna.

 

Gel som lossnar?

Om gelnaglar lossar i nagelbandsområdet, är anledningen att din nagel inte är ordentligt preparerad eller för att det finns fett/olja på dina naglar. UV-gel ska läggas på en torr, matt och ren nagel.

 

Akrylen lossnar?

Samma som för gel, men kan även vara för att du arbetar med en för tunn eller för tjock konsistens. Akrylmassan ska ha samma konsistens som tuggummi.

 

Gel lossnar från tip?

Möjligtvis för att din nageltippar är för släta - buffa dem lite med en buffer.

 

Jag torkade bort all gel?

Då har du lagt på för lite gel på nageln. Gelnaglar ska vara cirka 1-2 mm tjocka. Det blir små korn i mina naglar när jag gör akrylnaglar? Anledningen är att det finns pulver i ditt material som inte är upplöst i vätskan. Min naglar håller bara i 7-14 dagar? De flesta som gör naglar penslar gel/akryl på nageln och skapar på så sätt en förstärkning. Om man vill ha naglar som håller 5-6 veckor, ska man skapa en uppbyggnad av C-kurvan.

 

Mina naglar bryts?

Då använder du utan tvivel för lite material. Prova att lägga på ett dubbelt så tjockt lager nästa gång du gör naglar. Jag är nagelbitare, vad kan ni rekommendera åt mig? En förstärkning av nageln växer ut. Om du vill ha en tip, kan vi rekommendera nageltipparna Square åt dig. De fäster bättre.

 

Hur tvättar jag min gelpensel?

Den sköljer du i Gel Wipe. Din gelpensel förstörs inte om du inte tvättar den.

 

Hur tvättar jag min akrylpensel?

Den sköljer du i Akryl liquid. Blötlägg den i 20 minuter. För att förlänga kvaliteten för din akrylpensel är det viktigt att du tvättar den i akrylvätska efter användning.

 

Vilket system är smidigast?

Det är Dip in-systemet, det är även det snabbaste systemet.

 

Vilket system håller bäst?

Det har faktiskt inget med systemet att göra, hållbarheten är beroende av hur arbetet utförs. Dock är akrylsystemet det hårdaste nagelsystemet som finns.

 

Hur tar man bort gelnaglar?

De ska filas av med en nagelfil, men man kan även lösa upp tippen i Akryl Remover.

 

Hur tar man bort akrylnaglar eller Dip in-naglar?

Dom tar man bort med Akryl Remover. Du kan fylla en nagelskål med Akryl Remover och blötlägga ditt finger. Det tar cirka 30 minuter att lösa upp akrylnaglar.